سخن مشاورسیگنال ها و سیستم هامشاوره های خودمانی

سیگنال درسی شیرین تر ازآنچه که فکر می کنید

سلام خدمت داوطلبان کنکور ارشد برق ۹۸

همانطور که می دانید درس سیگنال با ضریب ۴ برای رشته مخابرات و ضریب ۲ برای گرایش الکترونیک قدرت و تمامی گرایش های الکترونیک می تواند یکی از دروس مهم این گرایش ها باشد که نباید آن را دست کم گرفت و به چند دلیل بنده و اکثر رتبه های برتر مطالعه این درس به دیگر درس های مانند کنترل و الکترو مغناطیس ترجیح میدهیم

۱)این درس دارای منابع بسیار خوبی است که بهترین منبع از نظر بنده کتاب مهندس تقدسی از انتشارات نصیر است که  یک کتاب کاملا خودآموز است و با متنی ساده و روان به تمامی مطالب سیگنال را تشریح کرده است.

۲) تست های سیگنال تست های روتینی دارند و هر ساله چندین سوال تکراری مطرح می شود بطوری که با بررسی کنکور های چند سال آخیر به راحتی متوجه تکراری بودن بسیاری از این تست ها خواهید شد .

۳)درس سیگنال درسی فرار است و اگر بطور پیوسته به مطالعه آن بپردازید به راحتی به درصد حداق ۶۰تا ۷۰ خواهید رسید .

۴)کتاب تقدسی ۲ جلد است که با مطالعه ی حداقل ۲ دور جلد اول و یک دور هم مرور کلی و بررسی تمامی سوالات کنکور ارشد برق دوره های قبل و مثالهای درون کتاب به راحتی می توانید به کسب درصد حداقل ۶۰تا۷۰ برسید.

۵)برای یادگیری یک درس حداقل باید ۳ مرتبه منبعی رو که در اختیار دارید، تا زمان کنکور مطالعه کنید.

۶)نحوه مطالعه در هر مرتبه متفاوته، در دور اول، متن درس به طور کامل خونده میشه و برای صرفه جویی زمانی در دورهای بعد، بهتره که خلاصه نویسی بشه. البته خلاصه نویسی لزوما به این معنی نیست که مطالب درسی در یک برگه جداگانه بازنویسی بشه؛ خیلی از اوقات، کشیدن خط زیر یک مطلب مهم در کتاب هم میتونه به عنوان خلاصه درس برای مطالعه بعدی مورد استفاده قرار بگیره. در بعضی موارد هم علامت زدن کنار یک تست و مرور اون در دورهای بعد، میتونه باعث مرور تعدادی از نکات و مطالب درسی بشه و در واقع مثل این میمونه که اون نکات رو خلاصه کردید و دارید مرور میکنید. پس سعی کنید خیلی روی خلاصه نویسی در یک برگه جداگانه اصرار نداشته باشید.

۷)بعد یا حین مطالعه هر مبحث، باید مثالها و تستهای ارائه شده رو حل کنید. البته در دور اول نیاز نیست که همه تستها رو حل کنید. بلکه تا حدی که احساس کنید تسلط نسبی روی مطلب پیدا کردید، کفایت میکنه. مثلا فقط تستهای شماره فرد آخر هر فصل رو مطالعه کنید. بقیه تستها رو در دورهای بعد (دوم و سوم و …) حل کنید. این کار دو مزیت مهم داره. اولا زمان کمتری برای مطالعه در دور اول صرف خواهید کرد و همین موضوع از فراموشی مباحث اولیه کتاب در هنگام مطالعه مباحث انتهایی، جلوگیری میکنه و همچنین میتونه باعث ایجاد انگیزه بهتر برای ادامه مطالعه بشه. ثانیا با این کار قسمتی از فرایند یادگیری رو در مرور درسها (دورهای دوم و سوم و …) لحاظ می کنید و در واقع مرور درسها صرفا به خاطر جلوگیری از فراموشی نخواهد بود و صرفه جویی قابل توجهی در زمان شما ایجاد خواهد شد. در دورهای بعد میتونید با مرور تستهای قبلی و حل تستهای جدید، تسلطتون رو به تدریج افزایش دهید به طوری که در زمان کنکور، به بالاترین حد تسلط برسید.

۸)در هر مرحله مطالعه (دورهای اول، دوم و …)، با تستهایی (معمولا تستهای متوسط و سخت) مواجه خواهید شد که احساس میکنید باید در دورهای بعد نیز مرور شوند. حتما در کنار این تستها علامت بزنید تا در دورهای بعد، نیاز نباشد که همه تستها را مرور کنید.

۹)حل تستها و مطالعه اونها نیز بخشی از فرایند یادگیری به حساب می آیند و اگر بعد از مطالعه درس، نتوانستید تستهای مبحث مربوطه رو خودتون حل کنید به معنی اشتباه بودن نحوه مطالعه شما نیست.

۱۰)در حل بسیاری از تستها نیاز نیست که حتما حل اونها رو به طور کامل انجام دهید و به جواب آخر برسید. خیلی از اوقات، مرور ذهنی روش حل یک تست و مطالعه حل اون به صورت روخوانی از روی کتاب،‌ برای یادگیری اون تست کفایت میکنه و لزوما انجام کامل محاسبات و رسیدن به جواب آخر، تاثیری در یادگیری شما نخواهد داشت و فقط وقت شما را هدر می دهد. بسیاری از افراد به خاطر رعایت نکردن این موضوع، بیشتر از زمان معمول برای مطالعه یک درس صرف می کنند و به همین دلیل مطالعه دورهای بعد را از دست می دهند و در واقع نتیجه مثبتی از مطالعه خود نمی گیرند.

۱۱)سعی کنید زمان مطالعه رو در ساعاتی از شبانه روز قرار دهید که آرامشتون بیشتره. اگر در حین مطالعه احساس خواب آلودگی کردید (معمولا ساعات انتهایی شب)، میتونید این ساعات رو به حل تست اختصاص دهید. حل تست باعث فعالیت و هوشیاری بیشتر مغز شما شده و احتمالا احساس رخوت شما را برطرف خواهد کرد.

۱۲)برای حفظ کردن فرمولها عجله نکنید. خیلی از فرمولها رو در هنگام مطالعه و استفاده از اونها در حل تستها به تدریج حفظ خواهید شد. اثبات فرمولها نیز به حفظ کردن اونها خیلی کمک میکنه. به هر حال در دو سه هفته آخر حتما زمانی رو برای حفظ کردن دقیق فرمولها اختصاص دهید.

نکات بالا را حتما به کار گرفته و حتما در زمان کنکور دید خود را نسبت به این درس عوض کرده و بای یک دید بازتر و خریدار تر به این درس بنگرید چرا که این درس با صرف زمان کمتر (اما پیوسته،به نکته ۳ مراجعه کنید) می تواند شما را به درصد بالا برساند که بنده این درس را برای دوستان قدرتی که گرایش الکترونیک قدرت را انتخاب کرده اند به جای درس کنترل پیشنهاد می کنم.
به امید موفقیت همه ی شما عزیزان

مهندس عاطفه محیسنی

فارغ التحصیل مهندسی برق قدرت از دانشگاه شهید چمران اهواز رتبه 12 گرایش الکترونیک قدرت در کنکور 97

نوشته های مشابه

‫۴ دیدگاه ها

  1. سلام
    من از کتاب پوران پژوهش استفاده می کنم و آن را یکبار خوانده ام اما احساس میکنم تست ها و تمرین های آن کافی نیست.
    آیا منبع دیگری در کنار آن برای تمرین بیشتر توصیه میکنید؟
    می توانم از جلد دوم تقدسی استفاده کنم؟یا چیز دیگری..
    با تشکر

  2. سلام خانم مهندس. ممنون از توضیحاتتون. با توجه به اینکه ضریب سیگنال برای الکترونیک قدرت ۱ شده هنوز هم درس سیگنال رو به جای کنترل توصیه می کنید؟

  3. سلام خسته نباشید من دارم واس سیگنال کتاب راهیان ارشدو مى خونم بنظرتون منبعمو عوض کنم برم کتاب تقدسى رو بخرم یا نه همینو ادامه بدم ؟

    1. سلام
      خیلی ممنون شما هم خسته نباشید
      نه لازم نیست کتاب راهیان ارشد هم منبع خوبی برای سیگنال است و این دو کتاب تفاوت زیادی نمی کنند و سعی کنید همین کتاب را تا انتها ادامه دهیم و به هیچ عنوان در این ماههای آخر تا کنکور منبع درسی را برای هیچ درسی تغییر ندهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا