سخن مشاور

ارائه نکات کلیدی در رابطه با راهنمایی انتخاب رشته کارشناسی ارشد

نکاتی کلیدی در امر انتخاب رشته ی کارشناسی ارشد:

به نقل از “جناب آقای مهندس پورکاظم” :

اولین و مهمترین کار برای شروع فرایند انتخاب رشته، دریافت دفترچه ی راهنمای انتخاب رشته ی آزمون کارشناسی ارشد ۹۳ است. سپس باید تعداد نفرات دوره های روزانه، شبانه، پیام نور، غیرانتفاعی و مجازی رشته ی خود را به صورت مجزا استخراج نمایید.

برخلاف تصور برخی از داوطلبان که فکر می کنند چون رتبه ی مطلوبی کسب نکرده اند باید از همان ابتدا به انتخاب دوره های شبانه، غیرانتفاعی یا مجازی روی بیاورند، بهترین و صحیح ترین کار برای انتخاب رشته، انتخاب به ترتیب روزانه ( از بهترین دانشگاه به بدترین دانشگاه )، شبانه ( از بهترین دانشگاه به بدترین دانشگاه) و …. می باشد.

علت این الوبت بندی به این دلیل می باشد که ممکن است رتبه های قبل از شما به دلایل خاصی از قبیل شاغل بودن، متاهل بودن و… امکان انتخاب کد رشته های روزانه ی شهری غیر از شهر خود را نداشته باشند و ناچاراً شبانه ی شهر خود را به روزانه ی شهر های دیگر ترجیح دهند. بنابراین اگر شما از همان ابتدا شبانه ها را انتخاب کنید، فرصت قبولی در روزانه را از دست خواهید داد!

و اما مورد دیگری که از اهمیت خاصی برخوردار است این است که معمولاً چهار معیار در انتخاب رشته وجود دارد که هر یک از این معیارها برای افراد مختلف متفاوت است. این معیارها عبارتند از:

۱- اعتبار علمی دانشگاه محل تحصیل

۲- نزدیکی به محل زندگی شما 

۳- وجود امکانات رفاهی و خوابگاه

۴- موقعیت های کاری آینده 

به عنوان مثال اگر شما شاغل هستید و ممکن است قبولی در شهر دیگر مشکلاتی برای شما ایجاد کند و یا اگر شما علاقه ای به ترک خانواده ندارید، اولویت دوم یعنی نزدیکی به محل زندگی شما از همه با اهمیت تر است و سایر اولویت ها را تحت تاثیر قرار می دهد و به تبع آن روی انتخاب ها و تعیین الویت انتخاب رشته ی شما اثر می گذارد. بنابراین برای یک دانشجوی مشهدی که این الویت، برایش در درجه ی اهمیت است، احتمالاً انتخاب روزانه ی مشهد، شبانه ی مشهد و …. در الویت خواهد بود. اما در این جا مسئله ی مهمی مطرح می شود. این که آیا این شخص توان مالی برای پرداخت شهریه را دارد. اگر این توان مالی را دارد و برایش مشکلی پیش نمی آید می تواند شبانه ی شهر خودش را قبل از روزانه ی دیگر شهرها بزند. اما اگر مشکل مالی برایش ایجاد خواهد شد، ناچاراً الویت انتخاب دانشگاه های روزانه بر الویت دانشگاه های شبانه نزدیک محل زندگی، برتری می یابد.

اگر شخصی بعد مسافت برایش مهم نیست در این صورت بهتر است از بهترین دانشگاه روزانه ی مورد علاقه ی خود شروع کند و به بدترین دانشگاه روزانه البته به نظر خودش ختم نماید. در اینجا معیار اعتبار علمی بر سایر معیارها برتری می یابد. در این میان بیان یک نکته خالی از لطف نیست: اینکه اهمیتی ندارد شما در کدام دانشگاه روزانه، تحصیل کنید. چه می خواهد قطب باشد چه می خواهد قطب نباشد. آنچه اهمیت دارد تلاش و پشتکار خودتان خواهد بود که شما را در آینده فردی متفاوت در رشته بار خواهد آورد.

در رابطه ی با امکانات رفاهی و خوابگاه دانشگاه های مختلف، مطالب مربوطه را از دفترچه استخراج نمایید تا با دید مناسب تری نسبت به انتخاب شهری غیر از شهر خودتان، اقدام نمایید.

و در نهایت به معیار چهارم می رسیم موقعیت های کاری آینده: شاید در این رابطه، شهر تهران برتری محسوسی نسبت به بقیه ی شهرها داشته باشد. در عین حال رشته ی شما و پتانسیل های صنعتی و سخت افزاری یک شهر خاص (برای آن رشته) هم می تواند موثر باشد. به عبارتی این به معنای عدم وجود موقعیت های کاری در شهرهای دیگر نیست! اما تهران موقعیت هایی دارد که نسبت به بقیه ی شهرها برجسته تر است. اکثر همایشهای علمی و ملی، اعلامیه های استخدامی، کارآموزی و بیشتر سازمان های با اهمیت در تهران هستند. در نتیجه اگر کسی اولویت چهارم برایش از اولویت های دیگر مهم تر است باید بداند که در این رابطه تهران برتری محسوسی نسبت به سایر شهرها دارد. هر چند که چنانچه اشاره شد این یک تجویز کلی برای تمام رشته ها نیست.

در پایان سعی کنید حتماً پیش نویس فرم انتخاب رشته ی اینترنتی را پرینت بگیرید و قبل از انتخاب رشته اینترنتی، کد رشته ها را وارد نمایید تا هنگام انتخاب رشته ی اینترنتی، با دقت و سرعت، کد رشته ها را در سایت سنجش وارد نمایید.

یادآوری خیلی مهم: نظر به اینکه بر اساس نمره کل محاسبه شده برای هر یک از داوطلبان، گزینش علمی انجام می گیرد، لذا ترتیب تقدم یا تاخر کدهای محل تحصیل انتخابی توسط داوطلب، هیچگونه تاثیر یا امتیازی در گزینش نهایی نخواهد داشت و منحصراً تقدم کد محل تحصیل، نشانگر ترتیب علاقه ی داوطلب به تحصیل در محل مربوط می باشد.

 

” موفق باشید “


انتخاب رشته تخصصی و فردی کارشناسی ارشد برق ۹۶


مطالب سایت برق ارشد و مشاوره ای در کانال تلگرام

https://t.me/joinchat/AAAAADv3jEVUrwNrejJNeQ

https://telegram.me/bargharshad 

Examiner

Winning is a Science, educate yourself to Win

نوشته های مشابه

‫۲۵ دیدگاه ها

  1. سلام استاد با رتیه ی 5041 الکترونیک و 4223 مخابرات ارشد جایی قبول میشم . تورو خدا کمکم کنید .

    1. سلام.اگر میخواهید در صنایع دفاع مشغول شوید به هر حال با توجه به مجازی بودن شاید کمی شانس داشته باشید ولی این گرایش بیشتر برای کار در ارگان های نظامی مفید می باشد.اگر میخواهید در انتخاب شغل آینده محدودیتی نداشته باشید نرم افزار بهتر خواهد بود.

  2. سلام
    ببخشید میخواستم بدونم دانشگاه مالک اشتر برای ارشد کامپیوتر بهتر هستش یا دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی؟
    من بدون کنکور می خوام برم و برای مصاحبه هم دعوت شده بودم مصاحبه هم زیاد بد نبود، رتبه دوم دانشگاه رجایی هستم
    ممنون

  3. سلام

    من رتبه ام تو گرايش هاي 6و5و2 شد 2100

    و تمام روزانه و شبانه هاي امسال تو گرايش هاي 6و5و2 رو شماردم شد تقريبا 1000 تا (چند تا كم و زياد)

    رتبه من تقريبا 2 برابر اين عدده! خيلي هايي كه جلوتر از من توي گرايش هاي 6و5و2 هستند ممكن برن الكترونيك و كنترل و مخابرات!! درسته؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

    حالا با اين احتمال امكانش هست جايي روزانه بيارم؟؟؟ شبانه چي؟

    اگه احتمالش نيست من برم خودم رو آماده كنم (كچل كنم) واسه خدمت :دي

    1. سلام ممنون روحيه گرفتم!

      كلاس كنفرانس كجاست؟

      منظورتون بخش چت و گفتگو؟؟؟ اگه نيست ميشه لينكش رو بديد؟

        1. سلام.چون روی هاست به علت بازدید زیاد سایت مشکل پیدا خواهد کرد و برای اجرای با کیفیت ویدئو کنفرانس ، سرور اختصاصی آماده کرده ایم،تست های نهایی انجام شده و همه چیز آماده ی برگزاری کلاس آنلاین می باشد.
          تا قبل ساعت 22 به همه ی ثبت نامی ها لینک سرور اختصاصی جهت برگزاری ویدئو کنفرانس ارسال خواهد شد.

      1. سلام.از طریق فرم ثبت نام اقدام نمائید به ایمیل تون ارسال خواهد شد.
        تا قبل ساعت 22 به همه ی ثبت نامی ها لینک سرور اختصاصی جهت برگزاری ویدئو کنفرانس ارسال خواهد شد.

  4. سلام آقای مهندس
    به نظر شما شبانه مخابرات امن علم وصنعت رو انتخاب کنم یا سیستم مالک اشتر؟؟؟
    رتبه ام بنا به تخمین خودتون بین 900 تا 1300 می شه و مخابرات امن علم و صنعت روزانه تا 980 هم دانشجو گرفته .
    من گرایشم مخابرات بوده و دوره های شبکه کامپیوتری و تجهیزه شبکه کامپیوتری رو هم گذروندم و کلا به مباحث شبکه هم علاقه دارم. ولی خب به مباحث سیستم ها مخابرتی و سیگنالها هم علاقه مندم.
    مشکل دیگه هم اینه که واقعا نسبت به سطح علمی دانشگاه مالک نگرام تویه سایت این دانشگاه نمی شه هیچ اطلاعاتی بدست آورد.

  5. سلام. استاد توسلی فکر کنم یعنی اگر در گرایشی 200 شدیم وقتی از طریق کامپیوتر نوبت ما شد شروع میکنه از اولین انتخاب ما بررسی میکنه که ایا ظرفیت خالی داره یا نه ؟ درسته؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا