منابع کنکور ارشد و دکتری برق

برنامه ریزی و معرفی منابع برای کنکور 93

اولین نکته قبل از برنامه ریزی این است که به خودتان ایمان داشته باشید شاید به جرات میتوان گفت بیش از نیمی از دانشجویان ارشد اغلب دانشگاه های دولتی دانشجویان کارشناسی دانشگاه های آزاد و غیرانتفاعی و دانشگاه های سراسری متوسط هستند، پس نگویید “من نمیتوانم با دانشجویان شریف یا امیرکبیر رقابت کنم” باز هم تاکید میکنم اگر به خودتان ایمان پیدا کردید که میتوانید، بیش از نیمی از راه را پیموده اید. (بروز رسانی شد)

حال سراغ برنامه ریزی برای کنکور 93 می روم،

1-تجربه نشان داده است که دانشجویانی که از مهر ماه برای کنکور شروع میکنند با کمبود وقت مواجه میشوند حتی با روزی بیش از 10 ساعت مطالعه. پس توصیه اول من به شما این است که از همین ماه(اسفند ) برای مطالعه و ورود به یک رقابت خود را آماده کنید.مانند بسیاری از ورزشکاران حرفه ای که یک سال خود را در اردو قرار میدهند تا در یک مسابقه نتیجه بگیرند.

سرنوشت سازترین دروس در کنکور برق دروس مدار و ریاضیات هستند اگر این دروس را خوب بزنید با دروس تخصصی فقط محل قبولی خودتان را تعیین میکنید.این دروس در مهرماه برای آزمون های آزمایشی که شرکت میکنید به نوبه خود معضلی خواهند بود تمام دروس یک طرف و این دو درس یک طرف! پس سعی کنید از حالا تا تیر ماه به حدی که در این دروس مسلط شوید این دروس را بخوانید تا در مهرماه با کمبود وقت مواجه نشوید.

منابع پیشنهادی من در این دروس به قرار زیر است:

ریاضیات مهندسی:

الف) دانشجویان ضعیف: کسانی که کاملا ریاضی مهندسی را فراموش کرده اند این درس را با کتاب مدرسان شریف شروع کنند. جزوه کلاسی مهندس کریمی را هم پس از مطالعه کتاب مورد بررسی قرار دهید.

ب)دانشجویان متوسط و قوی: کتاب و جزوه کلاسی مهندس کریمی 

هر دوگروه دانشجویان از مهر ماه فقط مثال ها و تست های تالیفی دکتر معتقدی را هم حل کنید.

پیشنهادی مهندس پورکاظم: کتاب مهندس کریمی انتشارات نصیر

معادلات دیفرانسیل:

الف) دانشجویان ضعیف: کسانی که کاملا ریاضی مهندسی را فراموش کرده اند این درس را با کتاب مدرسان شریف شروع کنند.

ب)دانشجویان متوسط و قوی: کتاب و جزوه کلاسی مهندس کریمی

پیشنهادی مهندس پورکاظم: کتاب مهندس کریمی(انتشارات نصیر)

آمار احتمالات: از تابستان این درس را شروع کنید.

کتاب محسن طورانی انتشارات پارسه 

پیشنهادی مهندس پورکاظم: مدرسان شریف

 

مدارهای الکتریکی:

دانشجویان ضعیف: کتاب مهندس نامی انتشارات مدرسان شریف کتاب فوق العاده ای است.

دانشجویان متوسط و قوی: کتاب کارو زرگر انتشارات پوران پژوهش

 

پیشنهادی مهندس پورکاظم: کتاب کارو زرگر (انتشارات پوران پژوهش)

در ادامه بحث قبلی و درخواست دانشجویان در مورد کنکور آزاد:

برای قبولی در دانشگاه آزاد واحد های متوسط به پایین خواندن جزوات 90درصد را پیشنهاد میکنم فقط در بعضی از فصول اگر در فهم مبحث به مشکل برخوردید به کتاب و منابعی که در قسمت اول برنامه ریزی معرفی کردم رجوع کنید.

همچنین از همین جا اعلام میکنم  در مورد منابع پیشنهادی از هر موسسه و انتشاراتی بنده ذینفع نبوده و فقط تجربیات خودم را در امر مشاوره را در اختیار شما عزیزان قرار میدهم.

پس از معرفی منابع دروس ریاضیات و مدار سراغ دروس تخصصی میرویم:

کنترل خطی:

هر چقدر این درس در دوره کارشناسی از دروس شیرین و راحت دروس به شمار میرود ولی در کنکور ارشد یکی از مفهومی ترین دروس شناخته می شود.

مراجع اصلی: سیستم های کنترل اوگاتا، کنترل سی دورف، کنترل نایس، بنجامین کو و کتاب کنترل خطی دکتر خاکی صدیق

بنده از این کتب کتاب بنجامین کو و کتاب دکتر خاکی صدیق(انتشارات پیام نور) را پیشنهاد می کنم. و توصیه میکنم پیش از مطالعه کتب کنکوری یکی یا هر دو این دو کتاب را مطالعه کنید.

مراجع کنکوری:

دانشحویانن ضعیف و قوی: کتاب آقای رضایی انتشارات پوران پژوهش، حجم بالایی دارد ولی برخی از قسمت ها نیازی به خواندن ندارد.همچنین کتاب تست های تالیفی کنترل از دکتر سجادیان(انتشارات نصیر) برای تمرین بیشتر توصیه میکنم.

همچنین این کتاب تا قبل از مباحث حوزه فرکانس خوب گفته ولی از در فصول حوزه فرکانس با فصول اولیه قابل مقایسه نیست سعی کنید مثال ها و تمرینات کتاب رهیافت حل مسئله را برای مباحث فرکانسی مطالعه کنید.

همچنین اگر وقت زیادی ندارید می توانید جزوه کلاسی خودم را هم دانلود کنید.(نکات خوبی ارائه شده است)

پیشنهادی مهندس پورکاظم: انتشارات علوی(تالیف الفی)

سیگنال ها و سیستم ها:

مرجع اصلی: سیگنال ها و سیستم های اوپنهایم

نیازی نیست کل کتاب خوانده شود فقط تمرینات و مثال های آن کافی است.

مراجع کنکوری:

دانشجویان ضعیف و قوی: کتاب سیگنال ها و سیستم ها انتشارات نصیر(مهندس تقدسی) و پس از آن کتاب تست های تالیفی پوران پژوهش(مهندس مومن زاده)

پیشنهادی مهندس پورکاظم: کتاب مهندس مومن زاده (راهیان ارشد)

سلام دوباره و عرض پوزش بابت تاخیر این چند روز

در این پست در نظر دارم توضیحاتی در مورد درس الکترونیک به داوطلبان ارائه کنم. درس الکترونیک یکی از دروسی است که دانشجویان با آن به مشکل برمیخورند چرا که سوالات و نحوه تدریس این درس در دانشگاه با سبک سوالات کنکور خیلی تفاوت دارد.مهمترین و نمره بیار ترین بحث الکترونیک تحلیل ac ترنزیستورها میباشد چرا که با تسلط در این بخش میتوان به راحتی بالای 50 درصد در کنکور سراسری نمره کسب کرد.

همچنین در این درس توصیه میکنم از هیچ نکته ای به سادگی عبور نکنید در مسائل سعی کنید با چندین روش حل کنید.

این درس یکی از دروسی است که با فقدان کتاب مناسب روبه رو هستیم چرا که نمیتوان یک کتاب معرفی کرد که دانشجو با خواندن آن بتواند الکترونیک را کاملا فراگیرد.

منابع دانشگاهی:

کتاب پروفسور رضوی برای شروع تحلیل ac و مباحث تفاضلی، فیدبک و تقویت کننده توان مناسب است.

منایع کنکوری:

کتاب مهندس اسلام پناه انتشارات راهیان ارشد: کتاب مناسبی است البته نقطه ضعف این کتاب نداشتن درس نامه قبل از تست ها میباشد.

الکترونیک سپاهان: این کتاب از نظر کامل بودن تست ها یکی از بی نظیرترین منابع می باشد ولی درس نامه و روش حل سوالات اشکالات بنیادی دارد.سعی کنید تست های این کتاب را با روش های خاص کلاس های کنکوری بزنید.

البته بعضی از فصول کتاب مدرسان شریف را در حال تالیف میباشم که در ویرایش جدید (92) در مباحث تحلیل ac یکی از کتب مناسب به شمار خواهد رفت.

همچنین در صورت اجازه موسسه فایل مالتی مدیا کلاس های الکترونیک خودم را از سایت شخصی خودم منتشر خواهم کرد.

پیشنهادی مهندس پورکاظم: الکترونیک انتشارات راهیان ارشد (الکترونیک ناصح)

ماشین‌های الکتریکی:

ضریب این درس برای گرایش قدرت (4)، برای گرایش کنترل (3) و برای 3 گرایش دیگر صفر می‌باشد. مهمترین درس برای داوطلبان گرایش قدرت می‌باشد. در سال‌های اخیر بخشی از سوالات به صورت مفهومی طراحی می‌شود. کتاب‌ها نسبتاً خوب و متنوعی در این زمینه وجود دارد، که هر کدام از آن‌ها می‌تواند. جهت فصول خاص مورد استفاده قرار گیرد، مثلاً در مورد میدان‌های مغناطیسی کتاب سلمون در مورد مفاهیم تبدیل انرژی کتاب پ ـ س ـ سن و چاپمن، ماشین‌های dc و ترانسفورماتور‌ها و موتور‌های القایی کتاب بیم‌باهارا می‌توانند مورد استفاده قرار گیرد، که کتاب اخیر، منبع نسبتاً کاملی نسبت به بقیه منابع می‌باشد. و تنها ایراد آن می‌تواند ضعف در طرح مسائل جدید و همچنین عدم پرداختن به بعضی از مفاهیم مشکل باشد.

به داوطلبان گرایش قدرت و کسانی که به کلاس کنکور دسترسی ندارند توصیه میکنم برای فهم دقیق این درس از کتاب بیم بهارا ترجمه دکتر لسانی و دکتر سلطانی غافل نشوند.البته حجم کتاب خیلی زیاد است و باید حرفه ای مطالعه شود یعنی در مباحثی که ضعف دارید به فصل مربوطه مراجعه موضوعی کنید.

منابع کنکوری این درس عبارتند از:

1-ماشین های الکتریکی تالیف دکتر لسانی (طراح تست چند سال اخیر) انتشارات گاج

2-ماشین های الکتریکی تالیف دکتر حلم زاده انتشارات پوران پژوهش

3-ماشین های الکتریکی تالیف مهندس پژمانفر انتشارات مدرسان شریف

4- جزوه کلاسی استاد حلم زاده

بنده به شخصه با توجه به سطح کتاب ها، برای شروع کتاب مهندس پژمانفر ویرایش 91 و پس از آن کتاب دکتر لسانی که به صورت طبقه بندی شده نکات و تست ها را قرار داده اند پیشنهاد میکنم.

پس از مطالعه این دو کتاب جزوه کلاسی استاد حلم زاده را حتما مطالعه فرمایید.

در صورت مطالعه اصولی کسب 40 تا 50 درصد در این درس کار سختی به نظر نمی آید.

 

بررسی سیستم های قدرت:

ضریب این درس برای گرایش قدرت (3) و برای بقیه گرایش‌ها صفر می‌باشد. این درس از درس‌هایی است که سابقه حضور آن به عنوان مواد آزمون کارشناسی ارشد مهندسی برق از آزمون سال 84 می‌باشد. به همین دلیل تست‌های کمی از کنکور‌های آزمون های کارشناسی ارشد سال های قبل در دسترس می‌باشد. ماهیت این درس طوری است که در قسمت طرح تست‌های محاسباتی برای کنکور محدودیت وجود دارد. چون مسائل  محاسباتی مهم این درس اکثراً راه‌حل‌های طولانی دارند و در غالب تست قابل طرح نیستند به همین دلیل داوطلبان باید سعی کنند در قسمت مفاهیم تسلط بهتری پیدا کرده و به روش‌های حل مسائل با محاسبات کمتر ،توجه بیشتری کنند. کتاب‌های استیونسون، گلاور، برگن و.. از جمله کتاب‌های مورد استفاده برای این درس می‌باشند.

منابع پیشنهادی:

1- کتاب بررسی سیستم های قدرت دکتر احد کاظمی جلد اول و فصل اول جلد دوم 

2-کتاب بررسی سیستم های قدرت امین حلم زاده انتشارات پوران پژوهش

3-جزوه کلاسی استاد حلم زاده

توصیه میشود این منابع را به ترتیب مطالعه فرمایید.

ادامه دارد…

برق ارشد

فارغ التحصیل کارشناسی ارشد رشته های الکترونیک و فناوری اطلاعات و دانشجوی دکتری ، مشاور کنکور ارشد برق ، مدرس دروس و نرم افزارهای تخصصی برق و IT ، با تجربه 9 ساله در زمینه مشاوره ، برنامه ریزی ، انتخاب رشته از کاردانی تا ارشد ، طراحی سیستم های آنلاین تخمین رتبه و انتخاب رشته برای اولین بار در سال 90 ، طراحی و راه اندازی سایت های دانشگاهی ، آموزشی و فروشگاهی ، راه اندازی سیستم های آموزشی ، آموزش آنلاین و مجازی ، سابقه کار و همکاری با شرکت مهندسی تحقیقاتی و پژوهشی نصیر دانشگاه خواجه نصیر ، دانشگاه مازندران ، بانک صادرات ایران ، شرکت گروه بهمن (مرکز بهمن موتور) ، شرکت های فنی و مهندسی ، انجمن های علمی و تخصصی ، موسسات کنکور ، دانشگاه تهران و مشاور انتخاب رشته کنکور ارشد برق تعاونی سازمان سنجش در سال 93 و...

نوشته های مشابه

‫۷۰ دیدگاه ها

  1. سلام
    ضمن عرض پوزش از جنابعالي به خاطر كثرت سوالات.
    پس ميتونم نتيجه گيري كنم كه اگر تكنيك هاي شما را در اين مدت باقيمانده ياد بگيرم ميتونم رتبه زير 500 رو بيارم؟؟
    كلاسهاي موسسه نوين صدرا اين هفته برگزار ميشه؟
    با تشكر

  2. با سلام
    ببخشید استاد منابع زبان را که به دوستمان مغرفی کردید را باید تابستان تمام کنیم ؟

  3. سلام
    لطفا به اين چند سوال زير پاسخ دهيد:
    دروسي كه تدريس ميكنيد براي هه مباحث تكنيك حل را داريد يا فقط برخي ار سرفصلها رو؟
    آيا با روش هاي شما ميتوان سوالات كنكور 94 را حل كرد يا اين رئشها مربوط به كنكور سالهاي پيش است؟
    اگر كلاسهاي شما را بيام حداقل چند درصد در كنكور رو ميتوانم جواب بدهم؟
    (ببخشيد اين سوالات ذهن من رو مشغول كرده و كمي ترديد دارم كه نتيجه از اين كلاسها ميتونم بگيرم يا نه . )
    ضمنا من تازه ميخوام براي كنكور بخوانم و هنوز شروع نكردم يعني ميخوام با كلاسها شروع كنم
    با تشكر

  4. سلام آقاي مهندس توسلي
    جزئان شما رو چطوري ميشه تهيه كرد؟
    كساني كه كلاس كنكور در سالهلي پيش رفته اند نتيجه گرفتند يا نه؟
    با تشكر

  5. سلام.خسته نباشید.عیدتون مبارک باشه آقای مهندس.میبخشید شما واسه زبان عمومی وتخصصی ارشد چه منبعی رو پیشنهاد میکنید.ممنونم.

  6. با درود فراوان
    ببخشید بنده پس از کنکور وزارت علوم در کنکور ارشد وزارت بهداشت در رشته مهندسی پزشکی شرکت کردم ، و به لطف خداوند پذیرفته شدم. این دو سه روز باید دانشگاه ها رو انتخاب کنم. می خواستم کمی راهنماییم کنید که چگونه دانشگاه هایم رو اولویت بندی کنم. و هم چنین تفاوت این رشته رو در دو بخش وزارت علوم و وزارت بهداشت برایم شرح دهید.
    دانشگاه ها عبارتند از :
    علوم پزشکی تهران ، علوم پزشکی شیراز، علوم پزشکی شهید بهشتی، علوم پزشکی اصفهان و تبریز(همگی روزانه)
    تهران شبانه هم دارد.

    1. سلام.تبریک میگم خدمت تون.
      کلا اگر بخواهیم 6 دانشگاه برتر وابسته به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را رتبه بندی کنیم ، میتوانیم به صورت زیر اولویت بندی کنیم.این رتبه بندی کاملا معتبر و بر اساس معیارها و شاخص های رتبه بندی وزرای آموزش عالی و تحقیقات علمی کشورهای اسلامی می باشد.

      1 -دانشگاه علوم پزشکي و خدمات بهداشتي درماني تهران
      2 -دانشگاه علوم پزشکي و خدمات بهداشتي درماني شهيد بهشتي
      3- دانشگاه علوم پزشکي و خدمات بهداشتي درماني شيراز
      4 -دانشگاه علوم پزشکي و خدمات بهداشتي درماني استان اصفهان
      5- دانشگاه علوم پزشکي مشهد
      6 -دانشگاه علوم پزشکي و خدمات بهداشتي درماني تبريز

      اما تفاوت مهندسی پزشکی در وزارت علوم و وزارت بهداشت :
      از نظر گذراندن دروس و سرفصل دروس مصوب با هم تفاوت هایی دارند که پیشنهاد می شود سرفصل دروس هر دو را بررسی نمائید البته دروس مشترک هم دارند ولی از دید نظری در وزارت علوم مباحث بیشتر سیستمی و فنی می باشد ولی در وزارت بهداشت مباحث پزشکی ، نظارتی و مدیریتی می باشد.
      کار عملی بیشتر در دوره آموزشی: آنچه در دوره های کارشناسی ارشد وزارت بهداشت مشهود است، ساعات کارورزی بیشتر دانشجویان در مقایسه با دانشگاه های وزارت علوم است. دانشجویان ساعات بیشتری را در بیمارستان ها صرف کارورزی و کارآموزی میکنند و تبعاً زحمت بیشتری هم می کشند.
      فرصت های شغلی بیشتر: بسیاری از فارغ التحصیلان وزارت بهداشت (انستیتو دانشگاه تهران، شهید بهشتی، و … ) فرصت کار کردن مستقیم بعد از اتمام دوره کارشناسی ارشد را در یکی از مراکز دولتی، خدمات درمانی، بهزیستی‌و… دارند.
      وزارت بهداشتی ها، عملی تر کار می‌کنند: با توجه به اساتید و شیوه ی برنامه ریزی تحصیلی در مقطع کارشناسی ارشد، افرادی که در دانشگاه های سراسری تحصیل می کنند بیشتر یک تئوریسین (نظریه پرداز)، و کسانی که در وزارت بهداشت تحصیل می کنند یک تکنیسین(متخصص در عمل) بار می آیند.

      1. خیلی ممنون استاد از راهنماییتون. بهره بردم.
        تنها یه نکته برام هنوز روشن نیست. این که چون خودم اهل شیرازم اگر شیراز رو الویت نخست قرار بدم و چون ممکنه تهران رو هم بیارم ، آیا با پذیرفته شدن در شیراز ضرر می کنم؟ این که تهران باشم یا شیراز در آینده شغلی خیلی تاثیر داره یا نه؟ تفاوت زیادی دارند؟

        1. خواهش میکنم.شما اگر محل آینده شغلی خود را مشخص کنید (تهران یا شیراز) انتخاب برای شما راحت خواهد بود،اگر قصد کار در تهران را دارید قطعا با تحصیل در تهران میتوانید آینده شغلی خود را از شروع تحصیل در شهر محل تحصیل هموار سازید و چه بسا همزمان تحصیل در یکی از واحدهای وابسته فعالیت نمائید و همانجا بعد از اتمام تحصیل استخدام شوید.قطعا تاثیر گذار خواهد بود.

  7. سلام استاد خسته نباشید .استاد یه سوال ر مورد افزودن قطب داشتم .در حالت کلی افزودن قطب به تابع تبدیل حلقه بسته باعث کاهش فراجهش و افزایش زمان ضعود میشه درسته؟منظورم در مقایسه با سیستمی که قطب بهش افزوده نشده.مثلا اینو میدونم که اگه قطب اضافه شده دور باشه فراجهش داریم ولی با نزدیک تر شدن از بین میره ولی میخوام بدونم همین قطب دور که به سیستم اضاف شده نسبت به سیستمی که این قطب رو نداره شرایطش چجوره؟
    سوال دومم:سوال کنکور مکاترونیک 87 هستش .گفته افزودن قطب به تابع تبدیلی که دوقطب مختلط داره :
    استاد این سوال گزینه هاشو نیوردم ولی تو کتاب سری برق گفته جوابش این میشه :در صورتیکه که در فاصله ی دوری از محور موهومی باشد باعث کاهش زمان صعود سیستم میشود؟فک کنم اشتباست اخه افزودن قطب به تابع تبدیل حلقه بسته یا باز در هرصورت باعث افزایش زمان صعود میشه درسته؟
    ببخشید سوالم طولانی شد لطفا جوابمو بدید خیلی ذهنم درگیر شده

  8. میبخشید آقای توسلی یه سوال : به نظر شما برنامه گزینه آخر واسه زبان خوبه بگیریم یا اینکه خیلی لازم نیست؟ ممنونم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا