مطالب ویژه سایت

تلاش در دور پایانی

اسفند برای همه داوطلبان کنکور، ماه‌ بسیار مهم و سرنوشت ساز است؛ زیرا، چه کسانی که قبلاً مطالعه خوبی داشته و چه داوطلبانی که مطالعه رضایت بخشی نداشته‌اند، باید تمام تلاش و کوشش خود را برای مطالعه در این ماه‌ صرف کرده و آماده و پرانرژی، خود را برای مطالعه در روزهای عید و دوره جمع‌بندی مهیا نمایند. درواقع، اسفند، ماه‌ «گذار» محسوب می‌شوند و همه داوطلبان در این ماه‌ها باید تا حد ممکن درس خوانده و کاستی‌های خود را جبران کنند. به دلیل همین اهمیت، ما در این مقاله سعی می‌کنیم تا شما را با چگونگی مطالعه در این دوره آشنا کنیم.

 

نگاهی دوباره به برنامه درسی
همه دانشجویان کنکوری در دوره امتحانات مجبورند تا خود را برای این امتحانات آماده کرده و بخوبی درس بخوانند. این موضوع باعث می‌شود تا در برنامه مطالعاتی کنکور بسیاری از داوطلبان، یک گسست به وجود آید؛ به گونه‌ای که علاوه بر اینکه برخی از داوطلبان در دوره امتحانات نمی‌توانند برنامه کنکور خود را مطابق با برنامه امتحانی‌شان هماهنگ کنند، بعد از آن هم نمی‌توانند با توجه به کاستی‌ها و نقاط قوت و ضعف خود، برنامه جدیدی ریخته یا برنامه فعلی خود را تغییر دهند.
این شرایط در حالی است که نگاهی دوباره به برنامه باعث می‌شود تا شما هم در وقت خود صرفه‌جویی کرده و هم بتوانید در آینده، منتظر کسب رتبه خوب در کنکور باشید؛ پس وقت کوچکی را برای مرور برنامه در دوره امتحانات خود اختصاص دهید و سپس ببینید که در کدام درس ها، انتظار شما از خودتان، با توجه به میزان مطالعه و وقتی که از ابتدای آمادگی برای کنکور برای آن درس گذاشته بودید، بیشتر با واقعیت مطابقت می‌کند و از همین الان، در کدام درس‌ها، نیاز به مطالعه کمتر و در کدام درس‌ها نیاز به مطالعه بیشتری دارید، در کدام درس‌ها باید تست زنی داشته باشید و در کدام درس‌ها باید مطالعه اولیه یا مرور بیشتر داشته باشید؛ به علاوه اینکه سعی کنید که این برنامه را با برنامه کلاسی و دانشگاه خود و درس‌هایی که باید در ترم جاری بخوانید، مطابقت داده و یک برنامه خوب تهیه کنید.
فهرستی از دروسی که نیاز دارید آنها را مجدد مطالعه کنید یا بیشتر تست بزنید، تهیه کنید؛ یعنی ابتدا در ستون اول، نام درس‌هایی را که در برنامه های قبل کمتر مطالعه داشته اید ، بنویسید و سپس در هر درس، مباحثی را که در آنها به مطالعه یا تست زنی نیاز دارید، معین کنید، و در مرحله آخر، تعداد جلسه (واحد مطالعاتی) لازم را برای مطالعه یا تست‌زنی پیش بینی کنید. البته ممکن است که پیش‌بینی شما دارای خطای کمی باشد؛ اما این مهم نیست؛ زیرا به هر حال شما با انجام این واحد در درس مورد نظر کمی رشد خواهید کرد، و در دوره بعدی (فروردین) مجدداً فرصتی برای مطالعه و تست زنی خواهید داشت.
وقتی چنین برآوردی را به دقت انجام دادید و آن را در برنامه خود پیاده کردید، نیز به دقت آن را مورد اجرا قرار دهید. صرف نظر از همه کاستی‌ها یا موفقیت هایی که داشتید، به این فکر کنید که ایام امتحانات برای شما به منزله یک امتحان و یک فرصت بوده است که شما را با نقص ها و نقاط قوتتان آشنا کرده و پله‌های موفقیت شما خواهد بود؛ پس حتی اگر از امتحانات خود، چندان راضی نیستید، باز هم محکم قدم بردارید و خود را برای ترم جدید و موفقیت در کنکور آماده کنید.
فرصتی کوتاه برای استراحت
با پشت سر گذاشتن نیمه اول سال و امتحانات ترم اول، تغییر فصل، کوتاه شدن طول روز، سرد شدن هوا و روزهای تاریک و ابری و … باعث نوعی یاس و دلمردگی می‌شود و به تعبیری یاس زمستانی گریبان‌گیر بسیاری از داوطلبان نیز می‌شود که باعث می‌گردد تا بسیاری از داوطلبان، دچار رخوت و سستی شده و کمتر درس بخوانند؛ پس همین جا لازم است به شما عزیزان گوشزد کنیم که اصلاً نگران نباشید؛ زیرا شما تنها نیستید و بسیاری از داوطلبان نیز با چنین مشکلی مواجه هستند. برای اینکه سرحال‌تر شوید و با انرژی بیشتری درس بخوانید، بهتر است که مدت کوتاهی را به خودتان استراحت بدهید. اگر این کار را تا الان انجام داده‌اید که چه بهتر، و اگر نه، بسته به شرایط خودتان و نیازی که به مدتی استراحت دارید بین یک تا سه روز را به استراحت خود اختصاص دهید. در این دوره، ذهنتان را از همه چیز خالی کرده و فقط و فقط به شادی ها و زیبایی های زندگی فکر کنید و خود را برای جهشی دوباره آماده کنید.
یادتان باشد که نباید ناامید شوید. همگی شما با یک هدف مشخص، امسال را شروع و با انگیزه رسیدن به آن هدف (موفقیت در آزمون ارشد) حرکت کرده‌اید. اکنون نیمی از سال تحصیلی را پشت سر گذاشته اید؛ پس با توانی مضاعف دوباره حرکت کنید و اطمینان داشته باشید که موفق خواهید شد.
مسابقه در دور پایانی
داوطلبان تا الان که در اواخر ماه اسفند قرار داریم، از جهت مطالعه و آمادگی برای کنکور به چند دسته تقسیم می شوند: گروهی که از تابستان یا مهر ماه تا کنون بخوبی مطالعه کرده و طبق برنامه پیش رفته‌اند، گروه دیگر که میزان مطالعه آنها در حد متوسطی قرار دارد، و گروه سوم، عزیزانی که مطالعه کمی داشته اند و از عملکرد خود راضی نیستند. ضمن تبریک به داوطلبان گروه اول و خواهش از داوطلبان گروه دوم برای مطالعه بیشتر و رفع کاستی ها تا رسیدن به مرحله عالی، باید به داوطلبان گروه سوم خاطرنشان کنیم که اگر روزهای باقی مانده را تلاش کنند ، باز هم می‌توانید نتیجه قابل قبولی را کسب کنید.
    اگر مطالعه از تابستان تا دی را مرحله اول آمادگی برای کنکور بدانیم، و مرحله بعدی یا دوران جمع بندی نهایی و تست زنی را از بهمن یا اسفند شروع شود، شما عزیزان در این دوره از آمادگی برای کنکور قرار دارید. معمولاً در این دوره، بعضی از داوطلبان هم، دچار تب کنکور شده و تصمیم به مطالعه جدی دارند. روی سخنمان، بیشتر با شما عزیزان گروه سوم است. سعی کنید که از این به بعد بخوبی مطالعه کرده و وقت خود را هدر ندهید. هر سال، بسیاری از داوطلبان وجود دارند که تقریباً از سه ، چهار ماه مانده شروع به درس خواندن برای کنکور می‌کنند و نتیجه بسیار خوبی هم می گیرند. تنها نکته مهمی که در اینجا باید گوشزد کنیم، امیدواری و سخت کوشی و جدیت است؛ پس امیدوار، سخت کوش و جدی باشید.
دست به گزینش و انتخاب بزنید
بسیاری از دوستان عزیز، تاکنون هر طور که بوده است، کم و زیاد، مطالعه ای داشته اند. اگر مطالعه کمی داشته اید، سعی کنید که ذهن خود را کمتر درگیر این موضوع و شماتت خودتان بکنید و تا آنجا که می‌توانید، به برنامه‌ریزی درست و مطالعه خوب فکر کنید. از این به بعد در برنامه‌ریزی و مطالعه خود به این موضوع توجه داشته باشید که دروس تخصصی، که ارزش و ضریب بالایی در گرایش مورد نظر شما دارند، نباید کنار بمانند و همواره باید درصد بالایی از زمان مطالعه خود را به این دروس اختصاص دهید. وسواس را کنار بگذارید و در شرایطی که بسیاری از کارهای انجام نشده و درس‌های خوانده نشده دارید، به ناقص بودن کار گذشته‌تان ایراد نگیرید. اگر تست زنی شما تا الان خوب بوده است، حتماً به مرور دروس گذشته هم بپردازید.
در صورتی که درصد شما در حد متوسط است ، درس‌هایی را انتخاب کنید که وضعیت بهتری در آن دروس دارید. در نهایت، اگر در گروه داوطلبان ضعیف قرار می‌گیرید، در صورتی که تمامی درس‌ها را در برنامه خود قرار دهید این احتمال وجود دارد که با حجیم شدن برنامه، تمرکز روی درس‌ها کم شود، و از آنجا که پایه درسی قوی ندارید در اجرای برنامه مشکل پیدا کنید؛ پس بهترین کار این است که تا پایان فروردین، با یک انتخاب صحیح، درس‌هایی را که برای گرایش شما مهم‌تر هستند و در بودجه بندی کنکور، سؤالات بیشتری را به خود اختصاص می‌دهند، مطالعه و مرور نمایید. از همین الان بهتر است که شما یکی از دروسی را که در آن ضعف عمده‌ای دارید، انتخاب کرده و به همراه سایر دروس (طبق جدولی که تنظیم کرده‌اید) تا عید آنها را تقسیم کنید؛ یعنی در کنار سایر دروس ، ضعف‌های درس فوق را جمع بندی کنید.
دروس اتکایی خود را برای کسب رتبه بهتر بشناسید    
هر داوطلب در برخی از دروس ضعیف و در برخی از دروس قوی است. دروس قوی، نقطه اتکای داوطلبان است؛ مخصوصاً اینکه این دروس از جمله دروس درصد آور شما عزیزان باشد. اگر در درسی قوی هستید باید تلاش کنید تا نمره کمتری را از دست بدهید. باید در این دروس، از یک نمره عالی برخوردار شوید، و همین درس در کسب رتبه بالاتر، کمک زیادی به شما خواهد کرد. هرچه تعداد دروس اتکایی شما بیشتر باشد به رتبه‌های بالاتر نزدیک‌تر خواهید شد.
پس اولین کارتان، این باشد که دروس اتکایی خودتان را مشخص کنید. برای انجام این کار، دقت زیادی به خرج بدهید. باید بین هر دو گروه دروس مشترک و اختصاصی گرایش ها ، حتماً دروسی را به عنوان دروس اتکایی انتخاب کنید. بهتر است که دروس اتکایی از درس‌هایی باشند که ضرایب و تاثیر بالاتری در گرایش انتخابی دارند. در هر بار مطالعه یا تست زنی، تمرکز بیشتری روی این دروس بکنید و دایماً سطح و تسلط خود را در آنها بالا ببرید. از بهترین امکاناتی که برای این درس ها وجود دارد استفاده کنید و نگذارید که مشکلات جزیی، شما را به رتبه های پایین‌تر تنزل دهد. پیشرفت در این درس‌ها را هیچ­گاه متوقف نکنید و به هیچ سطحی از آمادگی و پختگی راضی نشوید و همیشه به دنبال ارتقای سطح خود باشید تا روز برگزاری کنکور از توانمندی بیشتری نسبت به رقبا برخوردار باشید. در آزمون ارشد ، هر سؤال، چالشی است که تعدادی از شرکت کنندگان را از بالاتر رفتن باز می‌دارد. حداقل در دروس اتکایی نباید شما پله‌ای را نرفته باقی بگذارید. چه بسا روی تنها یک پله بالاتر، رتبه‌ای که شما را به آرزویتان می‌رساند، نشسته باشد؛ پس از الآن تصمیم بگیرید که برای گام نهادن روی آن پله، آماده باشید.
ناامید نشوید

وقتی رسیدن به هدف یا انجام کاری در بازه زمانی طولانی صورت می‌گیرد، بسیاری از افراد در بین راه ناامید شده یا برای مدتی دست از کار می‌کشند. مطالعه برای کنکور هم همین طور است. بسیاری از داوطلبان با طولانی شدن زمان آمادگی برای کنکور، یا آن شور و هیجان اولیه را از دست داده و از شدت و میزان ساعات مطالعه‌‌شان کم می‌کنند و یا با هجوم افکار مختلف، ناامید شده و اهداف خود را دست نیافتی می‌دانند. حتماً توجه داشته باشید که هر سال، افراد زیادی در کنکور شرکت می‌کنند و همین شرایط را پشت سر می‌گذارند و تعدادی از آنها هم در اواسط راه ناامید می‌شوند؛ اما در پایان می‌بینند که مزد زحمت و تلاش خود را گرفته و در جایگاه موفقیت قرار می‌گیرند؛ بنابراین، از هجوم افکار منفی به ذهن خود جلوگیری کنید. تنها کاری که شما در این زمان می‌بایست انجام دهید آن است که محکم و با انرژی قدم در راه بگذارید و خوب مطالعه کنید؛ مطمین باشید که انرژی‌های مثبت کاینات رو به سوی شما حرکت کرده و با کمک خدای متعال حتماً پیروز و موفق خواهید شد.

برق ارشد

فارغ التحصیل کارشناسی ارشد رشته های الکترونیک و فناوری اطلاعات و دانشجوی دکتری ، مشاور کنکور ارشد برق ، مدرس دروس و نرم افزارهای تخصصی برق و IT ، با تجربه 9 ساله در زمینه مشاوره ، برنامه ریزی ، انتخاب رشته از کاردانی تا ارشد ، طراحی سیستم های آنلاین تخمین رتبه و انتخاب رشته برای اولین بار در سال 90 ، طراحی و راه اندازی سایت های دانشگاهی ، آموزشی و فروشگاهی ، راه اندازی سیستم های آموزشی ، آموزش آنلاین و مجازی ، سابقه کار و همکاری با شرکت مهندسی تحقیقاتی و پژوهشی نصیر دانشگاه خواجه نصیر ، دانشگاه مازندران ، بانک صادرات ایران ، شرکت گروه بهمن (مرکز بهمن موتور) ، شرکت های فنی و مهندسی ، انجمن های علمی و تخصصی ، موسسات کنکور ، دانشگاه تهران و مشاور انتخاب رشته کنکور ارشد برق تعاونی سازمان سنجش در سال 93 و...

نوشته های مشابه

یک دیدگاه

  1. امیدوارم که همه داوطلب های کنکور ارشد به هدفشون برسن…من که امیدوارم….امید گنج بزرگیها:)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا