سخن مشاورمشاوره های خودمانی

آمادگی برای کنکور در هر سطحی که باشین(بخش۲)

خب دوستان در ادامه مطالب بخش اول میخوام این رو به عرضتون برسونم که چه نوع و چگونه مطالعه میکردم و چند پیشنهاد خدمتتون.
من درسارو شروع کردم و طوری درس میخوندم که یک یا دو فصل یک کتاب رو یک هفته پش سر هم میخوندم و بعد مثلا سراغ کتاب و درس دیگه میرفتم ولی این کارم ایراد داشت.
ببینید در یک مقطعی وقتی به عقب بر می‌گشتم تا مروری روی مطالب داشته باشم متوجه می‌شدم که خیلی از مطالب را فراموش کرده‌ام و همین زمان زیادی را از من گرفت تا بتوانم این مطالب را یادآوری کنم همین بود که به نظرم رسید همین شیوه «تقسیم بندی» که موسسه «….» آزمون‌های خود را براساس آن برنامه‌ریزی می‌کند و طبق آن هم پیش می‌رود شاید بهترین شیوه باشد. این بود که مدت مطالعه‌ام را تغییر دادم و در عین حال هم به این نکته توجه داشتم که  از این به بعد باید در مطالعه درس‌ها کیفیت و کمیت را در کنار هم و به صورت توأمان مد نظر داشته باشم.
ببینید من چند پیشنهاد دارم براتون و قبلش باید این مطلب رو متذکر بشم
خوندن دروس برای آمادگی آزمون کنکور، فنی است که هرکس در موردش نظری و شیوه ای داره.
اساسا با اینکه دستاوردهایی در زمینه شیوه و عملکرد مغز انسان در یادگیری و آموزش مطرح شده، خیلی از افراد بر شیوه هایی یادگیری شخصی خودشون تاکید دارن.
من در اینجا قصد سنت شکنی ندارم و فقط می خوام برخی از تجارب خودم رو به اشتراک بذارم. بدیهی است که اعمال هر یک از این روش‌ها و نگرش‌ها منوط به همخوانی با تجربه و عملکرد افراده و از شخصی به شخص دیگه می تواند متفاوت باشه.
خب پس با عنایت به مطلب بالا پیشنهادات زیر:
۱- اول مفاهیم
شما در مواجهه با کنکور کارشناسی ارشد (و هر آزمون رقابتی فشرده دیگه ای) با حجم انبوهی از اطلاعات و مباحث و داده‌ها روبرو هستید. بدیهی است سپردن این حجم از اطلاعات به حافظه نیازمند منطق یکنواخت و منظمی هست که اگر در اون راه گام برندارید، قطعا از تمامی پتانسیل های خودتون استفاده نمی تونید بکنید. به خاطر سپردن روابط و نماها و توان‌ها و فرمول‌ها و حالت های خاص مساله در شروع کار‌، در حالی که بیش از چندین ماه تا آزمون وقت پیش رو دارید، گزینه خوبی به نظر نمی رسه. در شروع کار وقت رو تماماً بر روی یادگیری عمیق مفاهیم صرف کنید.

۲- تکرار و تکرار
شاید تنها راهی که می تونه کمک کنه داده‌ها رو از حافظه کوتاه مدت خودتون به حافظه بلند مدت منتقل کنید، تکراره. تکرار در روزهای اول‌، کمک بزرگی به شماست برای زمان خریدن در روزهای فشرده پایانی و نزدیک به آژمون. تکرار سبب می شه، شما در روزهای پایانی وقت بسیار کمتری رو برای به یادآوری مفاهیم پایه صرف کنید. فراموش نکنید که هر نکته ای رو هرچند بار هم تکرار کرده باشید در روزهای پایانی نیاز به مرورش دارید. مغز شما در بازه کوتاهی (حدود چند ماه) با انبوهی از داده‌ها سرو کار داره و شما نباید انتظار داشته باشید، مفهومی رو که امروز به خوبی فهمیدید بدون مرور تا روز کنکور می تونید در ذهنتون باقی نگهدارید. پس باید با تکرار عمر ماندگاری مطالب رو در زهن افزایش بدید.

۳- حل مساله گام بعدی
اکیدا توصیه می کنم تا زمانی که به مطالب بطور کامل مسلط نشدید، سراغ حل مسائل نرید. وقتی به مطلبی تسلط ندارید، مساله یا تستی رو در یک کتاب مرور می کنید. شما دانش و توان کافی برای حل اون مساله رو ندارید. پس یا اصلا موفق با حل اش نمی شید و یا پاسخ اشتباه به دست میارید. پس از اون به قسمت حل تشریحی مراجعه می کنید و با خوندن راه حل و تایید صحت اون سراغ مساله بعدی می رید. اینجا شما سه چیز رو از دست می دید:

اول – یک تست خام رو که می تونست ملاکی برای سنجش توان شما باشه.

دوم – زمان رو، که هرچند برای یک تست ممکنه کم باشه، اما در مجموع میزان زیادی خواهد بود.

سوم – یک فرصت مفید رو برای به چالش کشیدن مفید مغزتون. فراموش نکنید که تست زنی ورزش مغز یک کنکوریه و وقتی شما راه حل رو مرور می کنید، مغزتون داره تن پروری می کنه

پس تا مدت معقولی، تست زنی رو به تعویق بندازید و برای شروع اون عجله نکنید.

۴- جمع آوری منابع مفید و مختصر
پیش از شروع پروسه مطالعه منابع کافی رو با جستجو و پرس و جو به دست بیارید. تجربه شخصی بسیاری از دوستان، نشون داده که اضافه کردن منبع در اواخر و یا حتی در اواسط کار، می تونه مضر باشه و باعث بهم ریختگی ذهنی شما بشه. منابع و کتاب‌ها رو بطور مرتب و طبقه بندی شده در محلی قرار بدید و بطور تناوبی شروع به مطالعه کنید
۵- نگاهی گذرا به آزمون های گذشته
شما درحال آماده شدن برای یک آزمون هستید. پس بهتره اول ماهیت این آزمون رو بشناسید. فراموش نکنید که این آزمون متاسفانه یا خوشبختاه، ملاک دقیقی از سطح معلومات افراد ارائه نمید ده. پس تصور نکنید که اگر بهتر مطالب رو فهمیده باشید نتیجه بهتری هم خواهید گرفت. شما باید در چارچوب کنکور حرکت کنید و نه در چارچوب مفاهیم
۶-تست های کنکور سال های پیش
برخی تست های کنکور سالهای پیشین رو دست نخورده می ذارن تا در روزهای آخر اون‌ها رو در وقت مقرر بزنن و از این طریق خودشون رو بسنجن. من ابدا این رو پیشنهاد نمی کنم به دو دلیل:

اول – فایده ای که می تونه از مرور این تست‌ها بدون مهلت زمانی و به قصد آشنایی نصیب شما بشه، به مراتب بیشتر از فایده شبیه سازی یک آزمون کنکوره. پس بهتره اونها رو بارها مرور کنید و نقاط قوت و ضعف تون رو در زمینه مباحث مطرح شده در این تست‌ها بسنجید. با اونها مثل سک سری سوال برخورد کنید و نه یک تست زمان دار.

دوم – شما در کتب کنکور و گاها در متن اونها بارها این تست‌ها رو خواهید دید. پس هیچگاه پس از خوندن یک کتاب کنکوری اون تست یک تست خام محسوب نمی شه و شما نمی تونید به کمک اون یک آزمون رو شبیه سازی کنید.
۷- هیچگاه از این عبارات مزخرف استفاده نکنید:

من که قبول نمیشم. من که می دونم مردوم میشم. اصلا خر ما از کرگی دمی نداشت. هر چی سنگه مال پای لنگه. باید پول داشت. باید پارتی داشت. تو این مملکت کی میتونه درس بخونه. برو بابا مدرک که بگیری باید بذاری در کوزه آبشو بخوری. تو که دکترا گرفتی چی شدی که من ارشد بگیرم و  از این جور اعتقادات مزخرف هرگز به خود راه ندهید. چرا اگر اعقتاد براین دارید که موفق می شوید یاشکست می خورید در هر دو صورت حق با شماست. اعتقادات فکری آدم سرنوشت آدم را می سازد.
در یک جمع بندی می‌توانم بگویم که برای موفقیت در کنکور باید هم زیاد و هم درست درس خواند. در نظر داشته باشند که بدون برنامه‌ریزی و بدون توجه به کیفیت هر کتاب آن را برای کنکور نخوانند چون گاهی کتاب‌ها اشکالاتی دارند که بیشتر باعث فراسایش و بی‌کیفیت شدن مطالعات می‌شوند؛ هرچقدر هم که کمیت بالا برود.

از آنجایی که این سوال (کی برای کنکور ارشد شروع به درس خوندن کنم)برای اکثر دوستان پیش آمده یا در آینده برای بچه های ترم ۵ پیش خواهد آمد بصورت زیر مطالبی رو به عرضتون میرسونم که:

در کل داوطلبان کارشناسی ارشد در چند موقع شروع به خواندن درس و آمادگی برای کنکور می نمایند :

اول تابستان : اول تابستان فصل آغاز کنکور برای اکثر داوطلبانیست که واقعا می خواهند در کنکور شرکت نمایند …. کسانی که در اغاز تابستان شروع می کنند در آغاز زمستان با یک اندوخته ۳ ماهه و با اعتماد به بیشتر نسبت به اول مهری ها ادامه کار می دهند …. تقریبا ما ۸ ماه در بهبوهه کنکور هستیم ..البته باید در تابستان به گونه ای درس بخوانیم که اصلا در اول مهر احساس خستگی نکنیم چون اغار راه در اول مهر ماست ….. فصل تابستان فصلی مناسب برای  رفع معایب و نقطه ضعف های هر داوطلب است … اگر در زبان با آمار و ریاضی ضعیف هستید این فصل را از دست ندهید چون دارای روزهایی طولانی و خوب هست …. البته عده ای هم در میانه تابستان یا اول شهریور آغاز می کنند که زیاد دیر نیست ….

 

اول مهر : اول مهر زمان رسمی آغاز خواندن برای کنکور است …. افرادی که تمایل دارند تا در کنکور رتبه های تک رقمی را کسب کنند اما نتوانستند از تابستان زیاد بهره ای ببرند نباید زیاد نگران باشند چرا که بسیاری از افراد و رتبه های تک رقمی از مهر ماه شروع می کنند …. البته باید از همان آغاز مهر  باید درس را جدی گرفت و ۵ ماه باقی مانده را حسابی تلاش کرد …. ولی هنوز برای آغاز دیر نیست ….

 

۳ ماه آخر : ناگهان سه ماه باقی مانده به کنکور همه چیز به تند در حال گذر می شود … همه بچه ها فقط در مورد کنکور با هم حرف میزنند ….بعضی از خواب بیدار شده و می خواهند شروع کنند تا از قافله عقب نباشند !!! خب باید گفت افراد زیادی با درس خواندن در سه ماه آخر توانسته اند در کنکور فوق لیسانش قبول شوند اما کمی برای قبول شدن در دانشکاه های تاپ مثل تهران  دیر شده ، البته استثنات هم وجود دارند اما اینها انگشت شمارند که فوق العاده درس می خوانند و فوق العاه با هوشند و همه را در سه ماه باقی مانده  پشت سر می گزاند اما این افراد کسانی هستند که شب امتحانات دانشگاه هم با چند ساعت خواندن رتبه تاپ می گیرند که کمتر کسی ایجور هست . …. در کل شروع کردن بهتر از شروع نکردن است حتی روز قبل از کنکور .

 

 

نتیجه گیری : بهترین زمان برای شروع کارشناسی ارشد تابستان است اما کسانی که از مهر ماه شروع می کنند هم می توانند با تلاش در کنکور موفق شوند

با آرزوی موفقیت برای همه مهندسین و داوطلبان عزیز

یا علی

مهندس سینایی

فارغ التحصیل مقطع کارشناسی فناوری اطلاعات وارتباطات(ICT) با معدل ۱۸.۶۴ رتبه ۳۹ کنکور۹۵برق،مخابرات، دانشجوی مخابرات سیستم دانشگاه صنعتی شریف مشاوره خصوصی در جهت برنامه ریزی کنکور برای دانشجویان از سال 95

نوشته های مشابه

‫۱۳ دیدگاه ها

  1. سلام اینکه گفتید تا مسلط نشدید سراغ تست نرید خوب آدم تا تست نزنه که متوجه نمیشه مسلط هست یا نه!
    من بعد از خوندن مطالب و مرور خلاصه هام میرم سراغ تست گاهی همه فرمول ها رو هم بلدم اما خوب تکنیک حل تست رو توی مسائل یاد می گیرم
    به نظرتون الکترونیکیا منطقی رو بخونن؟؟ چه کتابی پیشنهاد میدین؟

    1. با سلام
      خب مهندس مهم اینکه مسلط باشی به درس بعد بری سراغ درس تا یکم با سوال (کشتی بگیری)بعد ببنی اصلا میتونی بدونه اینکه سریع به سراغ پاسخ بری تا حدودی حلش رو جلو ببری یا نه
      وگرنه حق با شماست تست ها رو سریع حل کنید و ازش رد بشید ولی اینو بخاطر داشته باشین که سرجلسه دیگه پاسخ وجود ندارد که بهش نگاه کنی
      ولی در کل موقع اینکه تست حل میکنید حتما ایده های تست را یاداشت کنید و به عنوان خلاصه داشته باشین
      موفق باشین

  2. سلام خواستم بدونم چجوری برنامه ریزی کنم واسه درسام چون گیج شدم واقعا راهنماییم کنید لطفا

    1. سلام . برای برنامه ریزی اول باید خودتون و توانایی های خودتون رو بشناسین و ببینید چه هدف و رتبه ای مد نظرتونه . برای اطلاع از جزئیات و برنامه ریزی بیشتر از طرح مشاوره رایگان سایت هم میتونید استفاده کنید.
      http://www.bargharshad.ir/26592/%D9%85%D8%B4%D8%A7%D9%88%D8%B1%D9%87-%DA%A9%D8%A7%D9%85%D9%84%D8%A7-%D8%B1%D8%A7%DB%8C%DA%AF%D8%A7%D9%86-%D8%A8%D8%A7-%D8%A7%D8%B3%D8%A7%D8%AA%DB%8C%D8%AF-%D8%8C-%D8%B1%D8%AA%D8%A8%D9%87-%D9%87%D8%A7/

    2. از طرح مشاوره استفاده کنید
      خواستین طرح مشاوره رایگان رو انتخاب کنید و اگر باب میل بود برنامه های مشاور مورد نظر
      میتونین در طرح های بلند مدت (پشتیبانی تا روز کنکور) ثبت نام کنید
      موفق باشید

  3. با سلام
    خوبین مهندس
    ممنون بابت مقاله خوبتون
    میشه بپرسم کدوم درسارو اول شروع کنم بهتره و اینکه کی برا آزمونا ثبت نام کنم

    1. سلام
      خواهش میکنم،وظیفه بیش نبوده و نیس
      خب مهندس اینکه کدوم درس رو کی شروع کنید به پارامترهای مختلفی بستکی داره
      یکی از این پارامترها اینکه شما در کدام درس احساس ضعف میکنید و زمان زیادی برای مطالعه آن نیاز دارید.اون درس را باید در اولویت درسی قرار دهید
      دومین پارامتر، باید در کنار این درس سنگین درس دیگری که با خوندن اون انرژی میگیری(یا خودمونی بگم حال میکنی)رو قرار بده که باعث بشه در این راه خسته نشین
      پس در کنار درس سنگین یک درس شیرین قرار بدین
      موفق باشین
      یا علی

  4. سلام خیلی ممنون از راهنمایی های به جا و به موقع و عالیتون.بازم ازاین مقاله ها بزارید تا باعث دلگرمی و اعتماد به نفس مون بشه. سپاس

    1. با سلام
      خواهش میکنم
      امیدوارم همین انگیزتون باعث بشه تمام دروس رو با موفقیت خونده و پیش ببرید و شاخ کنکور رو بشکنید و ایشاا.. جز رتبه های برتر باشین
      یا علی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا